Nu moet ik eerlijk toegeven dat zelf bereide maaltijden beter smaken dan schoolkost, het ziet er ook meestal niet uit en ik krijg steevast opmerkingen van collega's die mij gek verklaren, maar het wegvallen van de kookstress na een werkdag is mij dat meer dan waard.
Op woensdag mogen de dames en ik onze benen onder tafel schuiven bij oma, waardoor het koken zich beperkt tot vrijdagavond en weekends. Zaterdag en zondag nemen we hier rustig de tijd om een maaltijd op tafel te toveren, vrijdagavond gaan we meestal voor een snel klaar recept.
Sinds het atheneum, waar de oudste dochter naar school gaat, besloten heeft geen warme maaltijden meer te serveren tenzij aan leerlingen met een topsportstatuut wankelt ons systeem op zijn huisvesten. Als volgend schooljaar ook dochter nummer twee de speelplaats van de middenschool inruilt voor die van het atheneum moeten we misschien nog eens nadenken over ons 'systeem'. Ondertussen genieten we nog even van stress
Niet echt light maar wel snel en lekker: Pasta met mascarpone en erwtjes naar een recept uit 'De happy cooker' van Felice.
Benodigdheden: 500 g spaghetti, 1 grote pot mascarpone, 400 g erwtjes, 250 g gerookt spek
Kook diepvrieserwtjes in een pot met gezouten water gaar, giet af en laat verder uitlekken. (Het lukt ook perfect met erwtjes uit blik die je uiteraard niet meer hoeft te koken.) Bak de spekjes in de pan, zonder extra boter of olie toe te voegen, lekker knapperig. Voeg de mascarpone toe. Laat op een zacht vuurtje smelten tot een gladde saus en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Voeg de uitgelekte erwten toe en warm nog even verder op. Ondertussen de pasta koken. En klaar!
Smakelijk.
Deze blogpost kadert in het #boostyourpositivity project van Activa. Meer info hier.
Dit kan je ook klaar maken met gerookte zalm ipv spek,is ook heel lekker.
BeantwoordenVerwijderenDat receptje ga ik ook eens testen ... Ziet er mij lekker en gemakkelijk uit.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Tina
www.driecreatievebijtjes.blogspot.be
Dit zal hier deze week nog op tafel komen, veel plannen deze week en niet op kookgebied. Ideaal lijkt me!
BeantwoordenVerwijderen